Trouwambtenaren

In de gemeente Noordwijk worden alle huwelijken en geregistreerd partnerschappen voltrokken door een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs), ook wel trouwambtenaar genoemd. Bij het kopje Beschrijving stellen onze trouwambtenaren zich graag aan u voor.

B. (Bene) Timmer

Mijn naam is Bene Timmer en ben 59 jaar en woon al sinds mijn 21e in Noordwijk en met veel plezier. In mijn dagelijks leven ben ik praktijkmanager van een medisch team en geef ook af en toe nog wat spinningles (sport). Ik ben in de gelukkige omstandigheid om mensen in de “echt” te verbinden zoals dat zo mooi heet. Noordwijk heeft vele mooie prachtige trouwlocaties en het is een feest om een huwelijk te mogen sluiten. Ik ben de gelukkige die het mag doen! Wanneer je gaat trouwen, dan wil je dat dat 1 van je mooiste dagen in het leven gaat worden. Met een lach en veelal ook met een traan! Als trouwambtenaar voel ik mij dan ook verantwoordelijk en zal jullie helpen om samen deze dag tot 1 van de mooiste dagen van je leven maken, waarin we samen al onze creativiteit zullen gaan benutten. Hierbij zal ik jullie zelf de regie geven die ik tijdens dat mooie moment zal uitvoeren. Ik zal er alles aandoen om vanuit de onmogelijkheden te gaan zoeken om toch de wens mogelijk te maken.

B.C. (Astrid) Bezemer-de Keizer

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven waarin ik mij voorstel als nieuwe buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). Tja, wat schrijf je dan? Over je gezin? Over je werk? Over je ambities? De reden waarom ik deze functie als een eervolle taak zie? 1 van mijn ambities is reizen, mensen leren kennen en inspireren. Waarvan de laatste aspecten een deel van mijn verwachtingen is in mijn functie als babs. Aanstaande bruidsparen ontmoeten en spreken op de vooravond van een bijzonder moment in hun leven met als bekroning het jawoord. Deze officiële gebeurtenis hoop ik voor het bruidspaar en hun dierbaren bijzonder te maken. Een dag die de geliefden voor de rest van hun leven meenemen in hun herinneringen als 1 van de hoogtepunten in hun leven.

Pasfoto van trouwambtenaar van Astrid Bezemer-de Keizer

B.M. (Kim) Ooms

Van harte! Het jawoord geven aan de ander is een uniek moment in jullie leven. Als trouwambtenaar vind ik het een ongelooflijk voorrecht om bij te kunnen dragen aan dat moment. Trouwen vind ik fantastisch! Mijn trouwdag in 2011 zou ik dan ook zo weer over doen. En dat gevoel gun ik jullie ook. Steekwoorden die mij kort omschrijven: oprecht, enthousiast, serieus, eerlijk en creatief. Ik woon met mijn gezin in Noordwijkerhout en in het dagelijks leven werk ik met veel plezier in mijn praktijk als voedingscoach. Ik verheug me op het voorgesprek om jullie te leren kennen zodat er op jullie mooiste dag een verhaal wordt verteld waar jullie je in herkennen. Ik kan me goed verplaatsen in een ander, wat bijdraagt aan een mooie en persoonlijke huwelijksspeech. Waarin humor niet zal ontbreken. Naast het officiële gedeelte is er ruimte voor jullie eigen inbreng. Ik kan helpen om jullie ideeën tastbaar te maken en vertellen over de mogelijkheden die er zijn.

Pasfoto van trouwambtenaar Kim Ooms

G.R. (Gerard) Stiekema

Voor je huwelijksdag maak je natuurlijk je eigen keuzes. Dat geldt ook voor de keuze voor jullie trouwambtenaar. Geen saaie ceremonie, maar een passend en betrokken verhaal, jullie verhaal! Neem gerust contact op met “jullie trouwambtenaar”, Gerard Stiekema. Naast mijn rol van vader, echtgenoot en opa ben ik touringcarchauffeur, 13 jaar geleden na een oproep tot solliciteren voor trouwambtenaar bij de gemeente Noordwijk, besloot ik op deze oproep te reageren na aandringen van onze dochter: “Pap, dit is wat voor jou”. Ik werd aangenomen en beëdigd. Inmiddels heb ik in de afgelopen 13 jaar honderden huwelijken voltrokken in allerlei talen, kleuren en toonaarden. Dit leverde veel feedback op van stellen die het als onvergetelijk hebben ervaren. Het is fijn en een eer om jullie trouwambtenaar te mogen zijn. Ik lift als het ware een tijdje mee in jullie leven. Mocht dit jullie aanspreken laten we elkaar dan ontmoeten. Dan ben ik binnenkort “jullie trouwambtenaar”!

J.C.G. (Jacqueline) van Eerten-den Haan

Mijn naam is Jacqueline van Eerten. In 2005 ben ik beëdigt tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Hierdoor heb ik al heel wat partnerschappen en huwelijken mogen sluiten. Zelf ben ik een romantische realist en vind het fantastisch om mensen te mogen trouwen. Mijn levensmotto is Carpe Diem! Door de energie, liefde en vreugde die het bruidspaar mij geeft, is het een feest om deze baan te mogen uitoefenen. Ik ervaar het als een eer om iets toe te voegen aan 1 van jullie meest bijzondere gebeurtenissen. Op de dag ben ik degene die ervoor zorgt dat de trouwplechtigheid gaat zoals jullie dat willen. Tijdens ons voorgesprek, denk ik graag mee om er samen een onvergetelijk moment van te maken! Door mijn ervaring kan ik soms handige tips geven. Natuurlijk wordt er ook gelachen en mijn werkwijze is dan ook dat de sfeer ontspannen is. Ongedwongen, met een lach en een traan, een puur verhaal dat recht doet aan jullie relatie.Ik kijk er naar uit om jullie te mogen trouwen.

Pasfoto van trouwambtenaar Jaqueline van Eerten-den Haan

L.M. (Louky) Crama

Ik heb 41 jaar met hart en ziel voor de klas gestaan. Mijn grootste hobby is het cabaret, elke week maak ik een Uurtje cabaret met een ander thema; dit programma wordt uitgezonden bij Bollenstreek omroep op zaterdag. Naast de verplichte wettelijke onderdelen ga ik samen met jullie op zoek naar de mogelijkheden om jullie huwelijk zo persoonlijk mogelijk te maken. Ik denk dan aan een bijzondere rol voor de getuigen en voor eventuele kinderen, muzikale bijdragen, opstelling op de trouwlocatie en contact met de ceremoniemeester. Last but not least is jullie eigen inbreng tijdens de ceremonie het allerbelangrijkst, daarom kom ik van te voren bij jullie langs om kennis te maken. Niet apart maar samen gaan we er dan een fantastische dag van maken. Tot slot wil ik nog opmerken dat ik het fijn vind om in mijn eigen mooie gemeente Noordwijk huwelijken te mogen sluiten tussen iedereen die gemeente Noordwijk heeft uitgekozen als trouwlocatie, ongeacht ras, geslacht, afkomst of leeftijd.

Pasfoto van trouwambtenaar Louky Crama

M. (Maria) La Paglia

Lieve aanstaande bruidsparen, wat ontzettend leuk dat jullie gaan trouwen! Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Maria La Paglia, ik ben 42 jaar en trotse mama van 2 zoontjes. Voor de liefde ben ik verhuisd naar de prachtige gemeente Noordwijk. In het dagelijks leven werk ik bij als Casemanager Wmo. Ik ben te omschrijven als positief, nieuwsgierig, direct en enthousiast. Mede door mijn Italiaanse achtergrond hou ik van internationale diversiteit en culturen. Elk bruidspaar brengt samen met hun gezelschap een eigen sfeer mee. Het is nooit hetzelfde. Soms groot, soms intiem. Voor mij is het een uitdaging om de juiste stemming te creëren. De toon te vinden die bij jullie past; stijlvol, serieus, vrolijk of luchtig met een vleugje humor of emotie… of een combinatie van al deze elementen. De vorm en inhoud bepalen we samen. Daarom ontmoeten we elkaar vooraf om jullie wensen te bespreken. Het is mogelijk om een deel van de ceremonie in het Italiaans of Spaans te laten verlopen.

M. (Martin) Ruis

Ja, ik wil... dat mensen die in het, op hun trouwdag door mij bestuurde, huwelijksbootje stappen, een fantastische bruiloft hebben, om zo de rest van hun leven in te stappen. Ik ben omroepkind, dus Hilversummer. Ik ken echtgenote Lies sinds 1985 en de familie bestaat uit 2 dochters, 1 pleegdochter, 6 kleinkinderen en een poes. Ik heb in 2 fascinerende ‘werelden’ gewerkt. Eerst als sportverslaggever bij radio en tv in Londen, Parijs, Brussel, Den Haag, Amsterdam en Hilversum, met als specialismen: NBA basketbal, boksen en tennis. Daarna was ik enige jaren voorlichter van o.a. de sociaal-democraten in het Europees Parlement, Capelle aan den IJssel en -ad interim- Noordwijk, waar ik sinds 2008 ook trouwambtenaar ben. Mensen noemen mij onconventioneel, wat ik als compliment zie en de honderd procent inzet voor en betrokkenheid bij, ‘mijn’ bruidsparen horen dan ook bij mijn levensmotto: “Als ik het anderen een beetje naar de zin kan maken, heb ik het zelf ook naar mijn zin.”

pasfoto van trouwambtenaar Martin Ruis

M.A. (Mariëtte) Bergman-de Ridder

Hartelijk gefeliciteerd! Jullie hebben besloten te gaan trouwen. Nadat deze belangrijke beslissing is genomen, komt nu de tijd om jullie dag te organiseren. Er moet veel geregeld worden: een datum, trouwkleding, de ringen, een locatie, een vervoermiddel en natuurlijk een trouwambtenaar! In mijn toespraak zal jullie leven en jullie keuze voor elkaar centraal staan. Belangrijk vind ik het, dat er een ontspannen sfeer is en jullie samen met plezier kunnen terugkijken op dit veelzeggende ja-moment in jullie leven. Tijdens ons voorgesprek kunnen jullie zelf uiteraard aangeven wat de verwachtingen en persoonlijke wensen zijn. Een eventuele eigen inbreng of van iemand die dicht bij jullie staat, is eveneens mogelijk. Samen bespreken we de verschillende opties.
Ik woon in Noordwijkerhout, waar ik ook ben geboren en opgegroeid. In 2014 ben ik beëdigd als trouwambtenaar en vind het iedere keer weer een eer en uitdaging om een bruidspaar in de echt te mogen verbinden en een bijdrage aan jullie bijzondere dag te mogen leveren. Maar daarnaast moet er ook 'gewoon' gewerkt worden: ik ben al ruim 25 jaar voedingscoach en heb een praktijk voor huidverzorging en -verbetering. 

Pasfoto van trouwambtenaar Mariƫtte Bergman-de Ridder

P.C. (Peter) van den Berg

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap! De grote dag komt eraan, een dag die je de rest van je leven met je meeneemt. Ik vind het een eer om deze dag, samen met jullie, tot een bijzondere te maken en respecteer hierbij iedere levens- of geloofsovertuiging. De wet schrijft een klein deel van de ceremonie voor, zodat er veel ruimte is voor ideeën die jullie zelf hebben over de vorm en inhoud van de plechtigheid. Ik kom graag met jullie in gesprek om te luisteren naar jullie ideeën en ik denk graag met jullie mee. Samen maken we er iets bijzonders van. Ik ben Peter van den Berg, geboren, getogen en woonachtig in Noordwijkerhout. In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker, parttime docent theater, acteur en theaterregisseur bij diverse verenigingen en stichtingen (o.a. Passie van Noordwijkerhout). Ik kijk uit naar onze kennismaking en wens jullie alvast veel succes met alle voorbereidingen!

Pasfoto van trouwambtenaar Peter van den Berg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Bij het online reserveren van de tijd en plaats van het huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u uw voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar. Er wordt zo veel mogelijk rekening met uw voorkeur gehouden, maar er kan geen garantie worden gegeven dat de door u gekozen trouwambtenaar het huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekt.

Bij een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap en een huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief kunt u geen voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven.