Grafsteen plaatsen

Voor het plaatsen van een aandenken bij een graf heeft u een vergunning nodig. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

Op een graf mag u een gedenkteken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. Een urnennis en urnenkeldertje kunt u afsluiten met een gedenkplaat.

De voorwaarden om een gedenkteken te plaatsen zijn:

  • U plaatst het gedenkteken binnen de ruimte van het graf, urnennis of urnenkeldertje.
  • Uw gedenkteken bestaat uit milieuvriendelijke materialen.
  • U houdt zich aan de regels van de gemeentelijke begraafplaats.

  • € 81,- (tarief 2020)

Voor het opvragen van algemene informatie kunt u contact opnemen met de administratie van de gemeentelijke begraafplaats. U kunt hiervoor contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. Zij zullen u dan met de begraafplaatsadministratie doorverbinden. 

Voor spoedeisende meldingen tijdens het weekend en in de avonduren kunt u direct contact opnemen met de beheerder van de gemeentelijke begraafplaats via +31 (0)6 53 44 94 12.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst op uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

De steenhouwer of begrafenisondernemer vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

Wilt u dit zelf doen? Dan kunt u een aanvraag doen via het formulier Vergunningaanvraag voor het plaatsen van een gedenkteken. Dit formulier kunt u downloaden en ingevuld samen met een werktekening van het gedenkteken naar ons toesturen.

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Gemeente Noordwijk

Adresgegevens

Toon op de kaart Voorstraat 42 
2201 HW Noordwijk

+31 (0)71 36 60 000

gemeente@noordwijk.nl