Veilig winkelen en veilig op terras

We zijn inmiddels een paar weken aan het versoepelen. Langzaam maar zeker kan er steeds een beetje meer. We zien gelukkig weer vrolijke mensen op onze terrasjes zitten en onze winkelstraten zijn levendiger.

Nog steeds zijn er maatregelen van kracht die, zowel door u, onze ondernemers, als door uw bezoekers goed worden opgevolgd. Ik heb het met eigen ogen gezien. En ik hoor het ook van collega’s in het gemeentehuis. Van ons Team Handhaving bijvoorbeeld. 
Een dikke pluim dus voor u! 

Het oude normaal komt steeds scherper in zicht. De volgende stap in de OpenUp is al aangekondigd. Begin juni horen we er meer over. Ook “normaal” ondernemen komt daarmee dichterbij. Ik ga er vanuit dat we een positieve zomer tegemoet gaan. Een zomer met goed spenderende inwoners en veel dag- en verblijfstoeristen. In aanloop daarnaartoe worden de eerste voorbereidingen getroffen. We moeten met elkaar dat moment pakken.

Mooi dat Noordwijk Marketing op 27 mei de herstelcampagne “Je verdient Noordwijk” is gestart. Om alles wat weer mogelijk is onder de aandacht te brengen. Een inspirerende, aansprekende en passende campagne. Complimenten! Ook aan de ondernemers die hierover hebben meegedacht. Maak gebruik van de toolkit met campagnematerialen, beeldmateriaal en teksten en doe er uw voordeel mee.  

In Noordwijkerhout heeft de NOV het initiatief genomen om met ‘Arie op Safari’ kinderen en hun ouders via een leuke speurtocht naar de winkels te trekken. Het zijn initiatieven die wij als gemeente toejuichen en ondersteunen. Door te faciliteren, mee te denken of in financiële zin. Want als Noordwijk moeten we het samen doen: Team Noordwijk samen richting de OpenUp!

De temperaturen hebben afgelopen weken niet echt meegewerkt. Gelukkig zie ik ook bij slecht weer creatieve oplossingen, tenten en overkappingen. Ik ben trots op deze creatieve ondernemersgeest en ik juich nieuwe initiatieven van harte toe. 

OpenUp beleven we met elkaar. Doen we samen. Dus heeft u een idee of een vraag over wat er wel en niet mag volgens de regelgeving? Stuur een mail naar handhaving@noordwijk.nl. Vragen gerelateerd aan corona & versoepelingen worden momenteel versneld via de ‘Versnellingstafel OpenUp’ in behandeling genomen. Waardoor u maximaal binnen 10 werkdagen uitsluitsel heeft. 

Tenslotte neem ik u mee in de ontwikkelingen van pilots en testen. Hoewel grote evenementen komende zomer nog niet zijn toegestaan, zijn wij in gesprek met diverse partijen over wat er WEL kan. Denk aan pilots waarbij toegang mogelijk is via sneltesten. Momenteel vinden er gesprekken plaats om een officiële GGD sneltestlocatie in Noordwijk te krijgen. Om de kansen voor Noordwijk deze zomer zo groot mogelijk te houden. Wij houden u op de hoogte. 

Op naar zomers weer en een ‘OpenedUp’ Noordwijk. Eentje die past bij onze gastvrije gemeente!

Roberto ter Hark
Wethouder Gemeente Noordwijk