Monument verbouwen of slopen

Als u een monument wilt verbouwen, herstellen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning voor een monument nodig. U vraagt de omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket online.

De vergunningaanvragen voor monumenten worden beoordeeld door een onafhankelijke monumentencommissie. Deze commissie toets of de voorgestelde wijzigingen geen onevenredige schade aanrichten aan het monument. Wilt u vooraf kunnen inschatten of uw plan passend is bij het monument, dan kunt u een vooroverleg inplannen of een principeverzoek indienen per e-mail naar gemeente@noordwijk.nl

Op het Omgevingsloket online kunt u een vergunningscheck doen. Moet u een vergunning aanvragen voor uw werkzaamheden? Dit doet u ook via het Omgevingsloket online.

Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van bouwzaken overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de ODWH of tussen 09:00-14:00 uur met de helpdesk Bouw van de ODWH bellen via het telefoonnummer (071) 40 83 200.

Omgevingsdienst West-Holland

Adresgegevens

Schipholweg 128

2316 XD Leiden

https://www.odwh.nl/

Uitgelicht