Monument verbouwen of slopen

Als u een monument wilt verbouwen, herstellen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning voor een monument nodig. U vraagt de omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket online.

De vergunningaanvragen voor monumenten worden beoordeeld door een onafhankelijke monumentencommissie. Deze commissie toets of de voorgestelde wijzigingen geen onevenredige schade aanrichten aan het monument. Wilt u vooraf kunnen inschatten of uw plan passend is bij het monument, dan kunt u een vooroverleg inplannen of een principeverzoek indienen per e-mail via gemeente@noordwijk.nl

Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van bouwzaken overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de ODWH of tussen 9:00-14:00 uur met het Bouwloket van de ODWH bellen via het telefoonnummer +31 (0)71 40 83 200.

U kunt op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:30-12:30 uur ook op afspraak terecht bij het Bouwloket in het gemeentehuis van Noordwijk te Voorstraat 42. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen via het telefoonnummer +31 (0)71 40 83 200 of mailen via infobouwen@odwh.nl

Via het Omgevingsloket online kunt u nagaan of u een vergunning moet aanvragen en zo nodig, direct een vergunning aanvragen. Hierbij heeft u voor uzelf een DigiD nodig en voor een bedrijf een eHerkenning nodig.

Omgevingsdienst West-Holland

Adresgegevens

Toon op de kaart Schipholweg 128 
2316 XD Leiden

Odwh.nl