Geld voor school, sport, witgoed en andere zaken

Geld nodig voor een nieuwe wasmachine, laptop, kleding of sportactiviteiten? De gemeente Noordwijk heeft speciale regelingen voor mensen met een laag inkomen. Hieronder kunt u meer lezen over de financiële bijdragen voor kinderen, volwassenen en senioren.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met adviseur Hester van de gemeente Noordwijk. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. U kunt ook bij Hester terecht voor een adviesgesprek. Hester helpt graag en kan samen met u de mogelijkheden bekijken. Bovendien kan Hester u helpen bij het invullen van het aanvraagformulier.

Bellen met Hester Mailen met Hester Direct online aanvragen

Kinderen

Voor kinderen tot 18 jaar die woonachtig en ingeschreven staan bij hun ouder(s) zijn er de volgende regelingen:

 • Verjaardagscadeaukind-cadeau
  Voor een verjaardagscadeau is er een bijdrage beschikbaar van €40,- per kind per jaar, te besteden bij speelgoed- en gamewinkels in de gemeente Noordwijk. Dit bedrag kan gebruikt worden voor zowel het kind zelf als voor een cadeautje voor vriendjes.
   
 • Fietskind-fiets 
  Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, kunnen een eenmalige bijdrage krijgen voor een fiets. De hoogte van dit bedrag is per persoon en per situatie verschillend.
   
 • Schoolkostenkind-schoolkosten
  De bijdrage voor schoolkosten is bedoeld voor financiële ondersteuning bij schooluitjes of het kopen van schoolspullen zoals een laptop. Ook kan deze bijdrage gebruikt worden voor typelessen, een fiets of bepaalde activiteiten. De hoogte van het bedrag van deze bijdrage is per persoon en per situatie verschillend.
   
 • Sport- en cultuuractiviteitenkind-sport
  Er kan geld aangevraagd worden voor sport- en cultuuractiviteiten. Denk aan: muziekles of sportles. De hoogte van het bedrag van deze bijdrage is per persoon en per situatie verschillend.

Volwassenen

Voor volwassenen vanaf 18 jaar die zelfstandig wonen zijn er de volgende regelingen:

 • Computervolwassenen-computer
  U kunt een eenmalige bijdrage krijgen van € 400,- (1 keer per 3 jaar), voor aanschaf of reparatie van een computer, laptop, Ipad, smartphone, mobiele telefoon, vaste telefoon, printer of software.
   
 • Sport & cultuurvolwassenen-cultuur
  Voor sport- en cultuuractiviteiten kunnen volwassenen een tegemoetkoming krijgen. De hoogte van de bijdrage wordt bepaald per persoon en per situatie.

Senioren

Voor personen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben zijn er de volgende regelingen:

 • Deelname aan de samenlevingsenioren-deelname-samenleving
  Er is een bijdrage beschikbaar voor deelname aan de samenleving: € 100,-. Denk aan: lidmaatschap voor bonden, voor de bibliotheek, abonnement internet, tuinonderhoud of kosten Arriva.
   
 • Sport & Cultuursenioren-sport2
  Voor sport- en cultuuractiviteiten kunnen senioren een tegemoetkoming krijgen. De hoogte van de bijdrage wordt bepaald per persoon en per situatie.
   
 • Witgoedsenioren-witgoed
  Er is een eenmalige tegemoetkoming van € 400,- (1 keer per 3 jaar), voor kosten van aanschaf of bij reparatie van witgoed. Denk aan: koelkast, wasmachine of stofzuiger.
   
 • Computersenioren-computer2
  U kunt een eenmalige bijdrage krijgen van € 400,- (1 keer per 3 jaar), voor aanschaf of reparatie van een computer, laptop, Ipad, smartphone, mobiele telefoon, vaste telefoon, printer of software.

Voorwaarden

Inkomen minima (1 juli 2021)
Leefsituatie Netto inkomsten per maand exclusief vakantietoeslag
Echtpaar, beiden tussen 21 jaar en pensioengerechtigde leeftijd € 1.757
Eénoudergezin tussen 21 jaar en pensioengerechtigde leeftijd € 1.230
Alleenstaande tussen 21 jaar en pensioengerechtigde leeftijd € 1.230
Echtpaar (pensioengerechtigd) € 1.855
Alleenstaande ouder (pensioengerechtigd) € 1.368
Alleenstaande (pensioengerechtigd) € 1.368