Raadscolumn Gerard Duijndam (VVD): Bedankt voor het vertrouwen

Het is weer zover dat ik aan de beurt ben voor een stukje in de Noordwijker. Zoals het er nu uitziet zal het waarschijnlijk mijn laatste stukje zijn dat ik als raadslid zal schrijven.

Gerard DuijndamHet lijkt mij een mooi moment om nog eens terug te blikken op de kleine 20 jaar, plus ruim 2 jaar wethouder, die ik in de lokale politiek heb mee mogen maken. Het waren verschillende periodes waarvan de laatste 12 jaar aaneengesloten. 

Wat is er veel gebeurd in Noordwijk! Natuurlijk heb ik het liefst over de positieve zaken waaraan ik als raadslid heb mee mogen beslissen. Ik denk dan aan de mooie sportaccommodaties die zijn gerealiseerd in Noordwijk en Noordwijkerhout, het Bertram appartementen complex, Binnenhof, aanpak shameplekken, de wijk Boeckhorst, De Schelft, etc. Het geeft best een trots gevoel dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.

Helaas hebben er zich ook een aantal minder positieve zaken afgespeeld in die lange periode. Het uiteenvallen van de partij Noordwijk Totaal in 2004 die zo’n succesvolle verkiezingsuitslag in 2002 had binnengehaald. Die periode was voor mij en mijn gezin geen fijne tijd. 

Dan natuurlijk de affaire waar ik in mijn vorige stukje al iets over schreef, het z.g. rapport over de ‘ondermijning’. Onbegrijpelijk vind ik het nog steeds dat mensen in de politiek elkaar zo bejegenen. Verzinsels in dat rapport opschrijven om een ander te beschadigen met het idee er zelf beter van te worden. Waarom, waarom vraag ik me steeds af?

Laat ik afsluiten met een optimistische noot. Volgend jaar maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en ik hoop van ganser harte dat er dan veel nieuwe (jonge) raadsleden worden gekozen die geen politiek verleden met zich meedragen. Die zich echt alleen met het welzijn van ons mooie dorp, nu groot Noordwijk, bezig houden en niet op de man maar op de bal gaan spelen. Nogmaals, ik zie het positief in en laten we proberen zoveel mogelijk door de voorruit te kijken en niet (teveel) door de achterruit.

Bedankt voor het vertrouwen al die jaren. Ik wens u allen een fijne kerst en al het goede in 2022!