Raadscolumn Toon van Tol (PUUR): Flink investeren in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk

Ik ben Toon van Tol en in deze periode nieuw als raadslid voor PUUR. Geboren op de Leidsevaart bij Halfweg. En nu al weer ruim dertig jaar met mijn gezin in het mooie De Zilk.

Timing 

Toon van TolMijn eerste half jaar als raadslid zit er nu dik op. Zonder twijfel de meest gestelde vraag was: “En Toon, is het wat in de politiek?” De eerste maanden antwoorde ik standaard: “Best wel even wennen, en heel anders dan in het bedrijfsleven”. 

In de daarop volgende maanden heb ik steeds meer dossiers opgepakt. Ik wil iedere keer laten zien dat met goede voorbereiding een resultaat te boeken is. Maar dat werkt toch net even anders in de politiek. Ik beheers de onderwerpen, maar wat beter moet is de perfecte politieke timing. Een mooie uitdaging die ik graag verder oppak in de komende periode!

Een eigen huis 

Woningbouw heeft terecht veel aandacht in de dorpen. Timing is hier van groot belang. Dat geldt als je zelf een woning zoekt of als gemeente die bouwkansen kan creëren. Er liggen kant-en-klare opties, zoals Bronsgeest, voor het oprapen. Maar door potentieel slechte beslissingen kunnen deze mooie bouwkansen ook zomaar voorbij schieten. Ik kan dat niet uitleggen aan de vele woningzoekenden in onze dorpen. En daarom moet de druk hier op de ketel blijven!

Een mooie plek onder de zon

Een groot voordeel van onze nieuwe gemeente is haar potentiele slagkracht. Geen Bollenstreek gemeente is waarschijnlijk financieel zo sterk en vermogend. Op de vraag hoe je die slagkracht precies inzet verschillen de meningen. Maar de spaarpot van de gemeente levert, net als bij ons allemaal thuis, weinig of niets op. 

Daarom vinden ik en PUUR de timing perfect om goed en flink te investeren in alle drie de dorpen. Daarmee kunnen we onze directe leefomgeving nog veel zonniger en mooier maken. De motie de helpende hand die PUUR samen met andere oppositiepartijen heeft ingediend, heeft veel investeringskansen en ideeën aan de hand gedaan. 

In de komende begrotingsronde zal ik blijven strijden voor hogere investeringen. Dat moet natuurlijk wel slim gebeuren, zodat geïnvesteerd vermogen ons later ook weer geld oplevert. Geen potverteren dus. En dat is goed mogelijk en daar zet ik voor U hard op in!