Raadscolumn Hans Opdam (VVD): Aan het woord

Berichtje van de Griffie: “Hans, het is weer jouw beurt voor de raadscolumn.” Langs deze weg wil ik allereerst mijn waardering uitspreken voor wat de Griffie als organisatie allemaal doet voor de gemeente alsmede de gemeenteraadsleden, tot in detail is alles geregeld! Hulde!

Ik ben nu bijna 2 jaar raadslid voor de VVD Noordwijk en wat mij vaak opvalt is dat als er ergens plannen voor zijn, over het algemeen alleen de tegenstanders van deze plannen aan het woord komen of van zich laten horen. Bij bouwprojecten wordt bij voorbaat al rekening gehouden dat men naar de Raad van staten moet. Ik zou het wel eens leuk vinden als er voor een bouwproject heel veel insprekers komen die wel blij zijn met de huizen die gebouwd voor hen gaan worden, dan is er meer dan altijd maar het commentaar.

Daarnaast wil ik een oproep doen aan de vaste criticasters die op Facebook altijd wat te melden hebben op het beleid van de gemeente over wat zij wel en juist niet moeten doen. Tegen deze groep mensen zou ik willen zeggen: sluit je aan bij een politieke partij van je kleur (en als daar niets tussen zit maak je eigen partij) en laat van je horen…. Het is zo makkelijk om kritiek te leveren op een organisatie waar iedereen zijn best doet om het iedereen naar zijn zin te maken. 

Tenslotte wil ik nog vermelden dat we waakzaam moeten zijn dat de regels niet doorschieten. Neem als voorbeeld het landschapspark waar we laatst onze fiat aan gegeven hebben. Daarvoor zijn dure rapporten gemaakt over de stikstofuitstoot die invloed heeft op de waterleidingduinen. Iets waarvan ik betwijfel of het opstellen van de rapporten misschien wel voor meer uitstoot zorgt dan het park zelf!