Raadscolumn Gerben van Duin (PUUR)

In het oude Noordwijk zullen ze zeggen wie kent hem niet. In Noordwijkerhout en De Zilk zal dat anders liggen. Vanaf 1994 ben ik actief in de Noordwijkse politiek, waarvan de laatste 17 jaar als wethouder financiën en sport. Nu dus als raadslid actief in de nieuwe gemeente Noordwijk. Een andere rol, even wennen, maar zeker niet minder interessant. De klus voor de komende 3 jaar is stevig en PUUR heeft bij de fusie de lat hoog gelegd.

ManVerbinden en Bouwen

Verbinden en bouwen zijn voor de komende jaren de factoren voor succes voor de nieuwe gemeente met aandacht voor alle dorpskernen. De kracht van de verbinding van de inwoners moet leiden tot een mooie, gezonde en energieke gemeenschap. Een gemeenschap waarin plaats is voor iedereen en iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Sport en Cultuur

Investeringen in sport en cultuur zijn voor mij een topprioriteit. Dit kan altijd op mijn steun rekenen. Het zijn bij uitstek de verbindende elementen om inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Dit geldt zeker voor inwoners met een beperking of inwoners die geen werk hebben of met tegenslag of ziekte te maken hebben. Zij kunnen bijtanken in een omgeving waar mensen elkaar helpen, enthousiasmeren en stimuleren. En te werken aan hun fysieke, mentale en sociale fitheid. In mijn huidige rol als landelijk ambassadeur Sport en Gezondheid namens de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), is mijn missie om dit zeker in onze eigen mooie gemeente te steunen en uit te dragen.

Dienstverlening voor inwoners

Daarnaast moet de bouw van de interne gemeentelijke organisatie volop aandacht krijgen. Dit moet een geoliede machine worden met een top dienstverlening voor de inwoners. De inwoners moeten kunnen rekenen op een organisatie die goed bereikbaar is, voorspelbaar en integer werkt en op de modernste manier haar diensten verleend.

Bouwen! 

En nu ik het toch over bouwen heb. Huisvesting, met name voor jongeren en jonge gezinnen, is het grote thema voor de komende jaren. Willen we ook in de toekomst een vitale gemeenschap blijven, dan moet er in een zeer rap tempo gebouwd worden!!

Bronsgeest ligt te wachten op een beslissing. Aan de slag zou ik zeggen…….