Raadscolumn Gerard Duijndam (VVD-Noordwijk): Vooruit kijken door een grote voorruit

Het is weer mijn beurt om een stukje over mezelf te schrijven en dat ga ik dan ook weer graag doen. Het is nog steeds de bedoeling van een raadscolumn om meer te weten te komen van de raadsleden. In de eerdere stukjes heb ik al een en ander over mezelf verteld en zal me daarom nu beperken tot iets algemeens en enige vooruitzichten.

Gerard DuijndamVanmorgen (woensdag 28 april) was het prachtig weer dus een prima gelegenheid om de racefiets te pakken om een leuk rondje te rijden. In deze tijd met de prachtige bollenvelden in bloei is het vanzelfsprekend om eerst de mooie kleurenpracht te zien en ruiken. Het besef dringt dan tot je door dat we toch in een heel fraai gebied wonen, een geweldige badplaats met zee, strand, duinen en bollen. Geen wonder dat zo druk was op de fietspaden, iedereen wil dat toch meemaken?

Ook moest ik denken aan de woorden van onze burgemeester. Kort geleden las ik een stukje over haar waarbij ze zei dat ze liever vooruit kijkt door een grote voorruit. “Door de achteruitkijk spiegel moet je niet teveel kijken”. Eigenlijk ben ik het helemaal eens met haar, zo zit ik ook in elkaar. Maar soms overkomt je iets waardoor je wel in de achteruitkijk spiegel moet kijken. Als je bijvoorbeeld een document onder ogen krijgt waarin je over jezelf iets leest wat een absolute leugen is dan moet je wel even achteruit kijken en in actie komen!

Om nog even bij die grote voorruit stil te staan denk ik aan de ontwikkelingen in ons mooie dorp. Zoals de woningbouwplannen van het Zilveren Kruis, de voortgang van Offem Zuid, het Bavo-terrein en ‘t Zilt. Natuurlijk moeten we ook snel met De Schelft aan de gang om zijn belangrijke functie weer te kunnen vervullen. Ook de aankoop van Verloop en Admiraal de Wit zie ik als een positieve actie. Eerst zal het terrein vrijgemaakt worden voor een tijdelijke parkeervoorziening voor 150 auto’s om er daarna een fraaie woonwijk te creëren met voornamelijk sociale woningen. Tot slot moet mij van het hart dat ik niet blij ben met de plannen voor het Jan Kroonsplein. Ik krijg sterk de indruk dat de meeste raadsleden geen idee hebben over de massaliteit die er nu dreigt te ontstaan. Ik hoop dat het uiteindelijk een invulling wordt die wel past bij dat deel van Noordwijk aan Zee. We zullen zien!