Raadscolumn Frans van Kouwen (Lijst Salman Noordwijk): Verbonden met Noordwijk en zijn inwoners

Als geboren Rotterdammer voel ik mij na 43 jaar in Noordwijk te wonen echt wel Noordtukker. De echte zullen volhouden dat je er geboren moet zijn, maar de verbinding met Noordwijk en zijn inwoners is enorm groot.

ManIn dienst bij Willem van den Bergh

In 1976 ben ik getogen naar Noordwijk om in dienst te treden bij de Willem van den Bergh stichting. Een van de grotere werkgevers van ons dorp waar we op veler gebied als Noordwijk van profiteren en zuinig op moeten zijn.

Overigens op het werk Sylvia leren kennen en ons huwelijk heeft 3 zoons opgeleverd met geweldige schoondochters en nu 4 kleinkinderen. Helaas wonen ze niet op Noordwijk. De kern van de problematiek die daaraan ten grondslag ligt is voor ieder die dit leest waarschijnlijk wel duidelijk, namelijk het beperkt aantal beschikbare woningen in ons mooie dorp. 

Sport voorkomt eenzaamheid 

Sport is altijd mijn hobby geweest. Fietsen, schaatsen, badminton, wandelen maar vooral voetbal. Momenteel speel ik in veteranen 1 bij van Nispen in de Zilk. Het is belangrijk om je te verbinden aan een vereniging of een club. Sport of een hobby zorgt voor een verbinding tussen inwoners en draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid.

Hard maken voor kwetsbare inwoners   

In die afgelopen jaren heb ik de zorg erg zien veranderen met niet altijd een positief effect. Denk maar aan de procescultuur die is ontstaan, maar ook kansen op vernieuwing en verandering van visie op zorg of liever “ontzorgen” waar nodig dichter bij de bedoeling. 

Ik zie kansen in het sociaal domein. We doen het in Noordwijk goed en financieel verstandig met o.a. Reuring Noordwijk (waaraan ik aan de basis heb mogen staan). Dat gun ik ook de kwetsbare inwoners van alle Noordwijkse kernen. Iets waar ik mij samen met de Lijst Salman Noordwijk hard voor wil maken.

Afspraken kom je na 

Ik ben iemand die graag heldere afspraken maakt en afspraken kom je na! Dat hebben inwoners de laatste jaren soms helaas anders moeten ervaren. Veel onderwerpen hebben mijn interesse en gekoppeld aan mijn (mens) visie, voelt dat ook als een hele verantwoordelijkheid die ik graag serieus neem naar alle burgers van het nieuwe Noordwijk. 

Het vertrouwen dat we als partij, maar zeker ook ik persoonlijk, hoop te krijgen, mogen we niet verloochenen. En hoewel dat nu lastig is in de brede coalitie, moet je dichtbij jezelf blijven.