Raadscolumn Alexandra Dik: Het kersverse raadslid voor de Partij voor de Inwoners

Mijn naam is Alexandra Dik en ik woon in Noordwijk aan Zee in een gezellig souterrain. Ondernemer en levensgenieter.

Waarom in de politiek? 

Ik sta best kritisch ten opzichte van het functioneren van de gemeente en veel beslissingen van de gemeenteraad en het college uit het verleden. En ja, als je dan wat wilt veranderen is de gemeenteraad de beste plek.

Waarom de Partij voor de Inwoners?

Een hele leuke club betrokken inwoners die echt wat wil veranderen op veel gemeentelijke zaken. Bijvoorbeeld op het gebied van gemeentelijke lasten, het sociale woningtekort, de participatie en zeker ook in het sociale domein.

Wat vond ik van de campagne?

Wij kregen veel belangstelling ook landelijk en hebben een vreselijk leuke tijd gehad met ons team. Alleen jammer dat wij zo werden weggezet als 'vastgoed partij' want ik herken mijzelf en ook ons team daar totaal niet in. Wij zijn betrokken normale hardwerkende inwoners met een hart voor de hele gemeente.

Wat is het leukste tot nu toe?

Het hele proces van kennismaken met de Burgemeester, de griffie en de mede gemeenteraadsleden was zeer interessant. De eerste vergaderingen en commissies zijn inmiddels geweest en ik heb echt gevoel dat ik nu echt betrokken ben en echt wat kan betekenen voor de inwoners.

Mijn politieke passie

Dit ligt in het sociale domein, door de decentralisatie is er zoveel te doen en te veranderen. Daar ga ik mij samen met mijn mede commissielid Ronald Kat hard voor inzetten om hier de nodige verbeteringen te bewerkstelligen. En wij gaan positief kritisch meekijken naar alles wat hierop door de gemeente wordt voorgesteld en ontwikkeld.

Ik moet wel zeggen dat de nu voorliggende visie 'Floreren in Noordwijk' een heel erg mooie stap in de goede richting is!

Waar hoop je over 4 jaar te staan

In een gemeente waar voor de inwoners het nodige positief is veranderd en waar de gemeente een beter rapportcijfer krijgt dan de huidige 6,5.

Alexandra Dik is bij de raadsverkiezingen van maart nieuw verkozen in de gemeenteraad van Noordwijk.