Feestelijke start van de nieuwe gemeenteraad

Op woensdagavond 30 maart 2022 werden de 27 nieuwe Noordwijkse raadsleden en 14 commissieleden geïnstalleerd. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering waarbij de nieuwe leden een voor een tegenover burgemeester Wendy Verkleij plechtig de belofte of de eed aflegden.

Gemeenteraadsverkiezingen

De nieuwe raadsleden werden verkozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. In haar welkomstwoord bracht de burgemeester de raadsleden nog eens in herinnering het belang van hun taak als hoogste orgaan in de gemeente. 

Kansen en uitdagingen

Wendy Verkleij benoemde in haar toespraak ook de kansen en uitdagingen waar de gemeente Noordwijk deze nieuwe raadsperiode voor staat, zoals de kuuroord status van Noordwijk, voldoende woningen en duurzaamheid. 

Afscheid

Op dinsdagavond 29 maart nam de raad officieel afscheid van de 14 raadsleden die niet terugkeren in de raad. De burgemeester had voor alle vertrekkende raadsleden een persoonlijk woordje en reikte aan de leden Van Dormolen, Visser-Danser en Beugelsdijk een lintje uit.

Brede coalitie

Inmiddels heeft de VVD, de winnaar van verkiezingen, het voortouw genomen in de vorming van een nieuwe coalitie in de raad. Na een ronde verkennende gesprekken adviseert informateur Mans verder te praten met de vier grootse partijen VVD, het CDA, de Partij voor de Inwoners, NZ Lokaal en de combinatie van progressieve partijen (GroenLinks, PvdA en D66 samen goed voor 4 zetels).

Raadsleden

De nieuwe gemeenteraad bestaat uit de volgende 27 leden:
Roberto ter Hark (VVD), Hans Knapp (VVD), Anouk Plug (VVD), Bas Brekelmans (VVD), Koen Vermeulen (VVD), Alfons Morssink (Partij voor de Inwoners), Alexandra Dik (Partij voor de Inwoners), Erica Renkema (Partij voor de Inwoners),
Ivar Kruse (Partij voor de Inwoners), Karin Meiland-van den Burg (NZLokaal),
Wally Rodenburg (NZLokaal), Gerard van der Klugt (NZLokaal), Richard Brouwer (NZLokaal), Jordy de Mooij (CDA), Ria Vink-van den Berg (CDA), Theo Alkemade (CDA), Sebastiaan Duivenvoorde (CDA), Toon van Tol (PUUR), Thomas Steenvoorden (PUUR), Suzanne van Teijlingen (PUUR), Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk), Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk), Louis Koppel (GroenLinks), Cynthia Maan (GroenLinks), Oscar Kramer (D66), Rommie van Dokkum (PvdA) en Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk).

De volgende 14 commissieleden zijn op 30 maart 2022 geïnstalleerd:
Onno Treur (VVD), Desirée van Paridon (VVD), John van der Klaauw (Partij voor de Inwoners), Ronald Kat (Partij voor de Inwoners), Doris van Kampen (NZLokaal), Wim van Haaster (CDA), Max Uphoff (CDA), Geerten Geerts (PUUR), Geerdina Meijer (PUUR), Carel Kemper (GroenLinks), Charlotte Meiland (GroenLinks), Karel van Herwaarden (D66), Thea Janson (PvdA) en Jordi Zwart (PvdA).

Terugkijken

U kunt de installatie van de nieuwe raadsleden en commissieleden digitaal terugkijken.

Lees verder