Een bijzonder raadslid vertrekt: Bas Knapp neemt afscheid als gemeenteraadslid

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Noordwijk van 26 oktober 2021 nam Bas Knapp afscheid als raadslid voor de VVD. Bas Knapp vertrekt omdat hij zijn functie als Hoogheemraad bij het Hoogheemraadschap Rijnland niet kan verenigen met het raadslidmaatschap in de gemeente Noordwijk.

Talent

Burgemeester Wendy Verkleij noemde Bas Knapp bij zijn afscheid een bijzonder raadslid. Bijzonder niet alleen omdat hij met 355 voorkeursstemmen in januari 2019 in de nieuwe raad kwam, maar ook omdat hij een jong politiek talent is. 

Alle fracties

Bas Knapp is volgens de burgemeester een goed volksvertegenwoordiger met kennis van de feiten en de dossiers. Bij Bas Knapp stond het inhoudelijk debat en de toekomstgerichtheid van de gemeente Noordwijk centraal. Daarnaast was hij ook een goede commissievoorzitter, ‘streng maar rechtvaardig, met oog voor alle fracties’. 

Op 23-jarige leeftijd

Maar dat was niet het enige. Bas Knapp richtte aan de Universiteit Leiden een liberale studentenpartij op en hij zit daarvoor in de Universiteitsraad. Bovendien is hij lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Rijnland. Dat allemaal op 23-jarige leeftijd, naast je studie, merkte de burgemeester op.

Inmiddels is Bas Knapp gevraagd om de functie van Hoogheemraad die hij eerder tijdelijk vervulde, te blijven doen tot de volgende waterschapsverkiezingen in 2023. Omdat Noordwijk binnen zijn portefeuille valt, besloot Bas Knapp dat zijn baan als Hoogheemraad niet te verenigen is met zijn raadslidmaatschap in Noordwijk en stopt hij als raadslid.

Kijk het afscheid van Bas Knapp terug (vanaf ongeveer 5 minuten).