Nieuwe burgemeester

Vanaf 27 januari 2020 is mevrouw W.J.A. (Wendy) Verkleij-Eimers burgemeester van Noordwijk.

 De gemeenteraad heeft op 26 november 2019 besloten mevrouw W.J.A. (Wendy) Verkleij-Eimers voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordwijk. Zij wordt op 27 januari geïnstalleerd.

Eerste kroonbenoemde burgemeester

De gemeenteraad van Noordwijk heeft deze aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gedaan. Mevrouw Verkleij is op 20-12 bij Koninklijk Besluit tot burgemeester benoemd. Mevrouw Verkleij (56, VVD) is op dit moment burgemeester van Uitgeest en was daarvoor wethouder en raadslid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.  

Installatie

De beëdiging door de commissaris van de Koning, de heer J. Smit, is op maandag 27 januari 2020 tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Oude Jeroenskerk, aanvang 19:30 uur. Na afloop van de vergadering is er een receptie waar er voor een ieder gelegenheid is de nieuwe burgemeester te feliciteren. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen of te volgen via de livestream van de gemeenteraad. Bekijk de uitnodiging.

Vertrouwenscommissie bereidde aanbeveling voor

De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie. Voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Taetske Visser-Danser: “Daadkrachtig, integer en verbindend, die begrip heeft voor de identiteit van de verschillende dorpskernen en gezien zal worden als hún burgemeester. Met deze burgemeester denken we iemand gevonden te hebben die goed past binnen de profielschets van de gemeente Noordwijk. Een kandidaat die met haar achtergrond en open communicatiestijl weet wat nodig is voor het door ontwikkelen van de nieuwe gemeente Noordwijk zodat 1 + 1 = 3 wordt. Een ervaren bestuurder, die de positie van Noordwijk vooruitbrengt.” Lees meer over de procedure nieuwe burgemeester