Kernbezoeken

Direct bij de start van de nieuwe gemeente Noordwijk heeft elk collegelid een kern onder zijn hoede genomen.

Vier kernen in de nieuwe gemeente

Wethouder Dennis Salman doet dat voor de kern Noordwijk Binnen. Wethouder Henri de Jong voor de kern Noordwijk aan Zee. Wethouder Sjaak van den Berg voor de kern Noordwijkerhout en wethouder Roberto ter Hark voor de kern De Zilk. Lees het Coalitieakkoord er op na.

Serie bezoeken

De kernen staan centraal. Als ‘kernwethouder’ willen ze dan ook horen wat er leeft. Dagelijks gebeurt dat al tijdens allerhande gesprekken. Vaak bij toeval. Maar nu pakken de kernwethouders het structureel op. Van donderdag 21 maart 2019 tot en met dinsdag 9 april 2019 is voor elke kern een ontmoeting georganiseerd met de eigen kernwethouder.

Gemeentepublicatie

Iedere ‘kernbewoner’ werd de afgelopen periode van harte uitgenodigd om bij een kernbezoek aanwezig te zijn. En om de ‘kernwethouder’ te vertellen wat belangrijk is. Wat de knelpunten zijn. Wat aandacht verdient. De uitnodigingen stonden onder meer in de gemeentepublicaties. Ook werd een korte online-campagne gevoerd.

Op naar een Collegeagenda 

Wat de wethouders te horen krijgen zullen ze gebruiken bij het maken van de keuzen waarvoor ze staan, onder andere bij het opstellen van de Collegeagenda Noordwijk. Een leidende agenda die dit voorjaar nog het licht ziet.

Kwaliteiten behouden en versterken

In de Collegeagenda komt te staan wat gemeenteraad, college en inwoners moeten doen voor Noordwijk. Voor de kernen. De uitdaging: hoe behoud je ze als fijne woon- en werkplekken? Dat voorop. Maar ook wat ze moeten doen om de kwaliteiten te versterken. Niet is immers een vast gegeven. En de kwaliteiten van landschap, kernen en bereikbaarheid staan echt onder druk. Check de kwaliteitskaart van de provincie Zuid-Holland.

In de kern draait het om jou

In de kern draait het om de inwoners. Ze zijn dan ook van harte uitgenodigd om te vertellen wat volgens hun belangrijk is. De kernwethouders zijn benieuwd naar de ideeën. Want niet voor niets is het motto: waar je ook woont in de nieuwe gemeente Noordwijk, in de kern draait het om jou.

Overzicht

Noordwijk Binnen - Donderdag 21 maart
Kernwethouder Dennis Salman
Locatie: Sportpark Duinwetering
Aanvang: 19:30 uur

Noordwijk aan Zee - Dinsdag 26 maart
Kernwethouder Henri de Jong
Locatie: Radisson Blu Palace Hotel
Aanvang: 19:30 uur

Noordwijkerhout - Maandag 1 april
Kernwethouder Sjaak van den Berg
Locatie: De Witte Kerk
Aanvang: 19:30 uur

De Zilk - Dinsdag 9 april
Kernwethouder Roberto ter Hark
Locatie: De Duinpan
Aanvang: 19:30 uur